Alinua posa a la vostra disposició per segon any, de manera gratuïta, un receptari en format e-book amb una selecció de receptes saludables, riques i saboroses perquè pugueu gaudir durant aquest nadal.
¡Aprofita l'oportunitat i descàrrega el teu receptari a través d'aquest enllaç
La Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya ha editat una guia dirigida a centres escolars amb informació sobre la malaltia celíaca, les al·lèrgies alimentàries i intoleràncies i amb recomanacions per a la inclusió de l'alumnat amb necessitats dietètiques especials en els centres escolars.
Pots descarregar-la ací.
Us comptem les seues propietats perquè els introduïu en la vostra alimentació. A més, us facilitem dues receptes molt fàcils d'elaborar ¿us animeu?
Carabassa: Pertany a la família de les cucurbitáceas, amb una infinitat d'espècies diferents, per això mereix un lloc destacat en la nostra cuina, perquè permet preparar plats dolços com a salats.
Ens aporta un 90% d'aigua, un 20% de proteïna, 70% d'hidrats de carboni i un 13% de greixos, en la seua majoria poliinsaturades.
Destaca el seu contingut en Vitamines A, C i B6 i minerals com a manganès i coure, contribuint a enfortir el nostre sistema immunitari
Moniato: és un tubercle amb propietats nutritives molt interessants. Es caracteritza pel seu sabor dolç, ens aporta principalment hidrats de carboni, no conté grassa i a penes un 2% de proteïnes.
El seu alt contingut en Vitamines A, E i Àcid fòlic, ens ajuda a formar i mantenir la pell, pèl i mucoses, així com a la correcta producció de glòbuls rojos, blancs i formació d'anticossos en el nostre sistema immunitari
RECEPTES:
- Torticalabazas:
- 75 g de Carabassa rostida o al vapor
- 50 g Farina d'avena
- 1 Ou
- 100 ml de beguda d'avena
- 2 dàtils sense os
- Oli d'oliva verge extra
- Col·locar en el got de la batedora tots els ingredients excepte l'oli d'oliva. Batre molt bé fins a obtenir una massa homogènia no massa espessa
- En una paella antiadherente afegir unes gotes d'oli d'oliva, quan estiga calenta, abocar una mica de massa, estendre lleugerament balancejant la paella, passats uns 2´donar la volta i deixar altres 2´ fins que daure
- Xips de moniato al romer
- 1 Moniato gran
- Oli d'oliva viren extra
- Romero mòlt
- Sal i pebre
- Precalienta el forn
- Pelar el moniato. Tallar-ho en làmines molt fines, utilitzar un ganivet o mandolina
- Estendre les rodanxes en una safata amb paper de forn. Amb ajuda d'un pinzell de cuina, pinzellar les rodanxes amb oli d'oliva verge extra i empolvorar amb romer i un polsim de sal i pebre
- Enfornar 10´. Donar-los la volta a les xips i enfornar altres 10´fins que estiguen daurades i cruixents
Com cada any celebrem el Dia Nacional de la Nutrició i la FESNAD organitza una campanya per a afavorir una alimentació saludable. Enguany el lema és “Cereals. Anem al gra” amb l'objectiu de promoure el consum de cereals integrals per a poder beneficiar-nos de tots els seus nutrients. Us deixem una infografia molt interessant sobre aquest tema.
Un aclariment important: quan els dietistes-nutricionistes parlem de cereals ens referim a l'arròs, blat, sègol, avena… en el seu estat natural. No s'han de confondre amb els coneguts com a cereals “de desdejuni” ultraprocessats i altament ensucrats.
Per a qualsevol aclariment no dubteu a escriure'ns: alinua@ua.es
Feliç dia de la Nutrició!
El Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant (ALINUA) juntament amb el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat volen facilitar-te informació veraç sobre alimentació saludable durant el període del coronavirus Covid-19 ja que una alimentació saludable contribueix al bon funcionament del sistema immunitari. Per a això, hem confeccionat alguns fullets informatius tant per a la població general en aquest període de confinament com per a l'alimentació dels principals grups de risc indicats pel Ministeri de Sanitat. Punxa sobre els següents enllaços per a consultar cadascun dels fullets informatius:
Alinua posa a la vostra disposició, de manera gratuïta, un receptari en format e-book amb una gran quantitat de receptes saludables per a aquest nadal.
¡Aprofita l'oportunitat i descarrega el teu receptari a través d'aquest enllaç!
El Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant (ALINUA) està promovent aquesta campanya amb el propòsit de conscienciar sobre la importància d'incorporar aspectes de sostenibilitat en l'alimentació. La campanya proporcionarà alternatives per a una alimentació saludable i respectuosa amb les tradicions culinàries i amb el medi ambient.
Com una activitat d'aquesta campanya, el pròxim 18 de desembre de 10 a 14 hores hi haurà taules informatives en la porxada de la biblioteca general. Es facilitarà un e-book amb receptes saludables i recomanacions per a una dieta més sostenible.
Organització: ALINUA
Entitats participants: Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia (GASTERRA) i Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic, Cooperativa Agroecològica La Camperola i Taller d'Art Porta Ferrisa
Entitats col·laboradores: Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, Facultat de Ciències de la Salut, Universitat Saludable i els Departaments d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència i el de Geografia Humana
TEMES A TRACTAR:
PONENT: Fabio Castany
És metdge cirurgià de la Universitat El Bosque (Colòmbia), té un mestratge en Salut Pública de la Universitat de Califòrnia, Los Angeles (UCLA) i estudis de Gerència en Salut i Millorament de la Qualitat de Serveis. Té una vasta experiència en salut reproductiva i planificació, així com en el disseny, engegada i avaluació de projectes en països en desenvolupament. Ha col·laborat en projectes de l'Agència per al Desenvolupament dels Estats Units (USAID), agències de Nacions Unides (FNUAP, PNUD, UNESCO), El Banc Mundial i el Banc Interamericano de Desenvolupament (BID) i ONGs internacionals.
DATA: 11 de gener 2016 Hora: 16.30 a 17.30 hores
LLOC: Aula 2. Facultat Ciències de la Salut. Universitat d'Alacant.
La conferència és lliure fins a completar l'aforament de la sala.
ORGANITZA:
Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant -ALINUA-.
Grup de recerca d'alimentació i nutrició Universitat d'Alacant ALINUT-.
Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant.
Associació Iberoamericana de Facultats i Escoles de Nutrició (AIFENutrición).
Es podrà seguir per videostreaming en directe a través del següent enllaç:
El Gabinet Alinua rebrà el Premi a la Dedicació Professional en la VII Gala de la Salut d'Alacant
UPSANA (Unió Professional Sanitària Alacant) és l'entitat organitzadora de la Gala de Salut en la qual es reconeix la labor de professionals de la província d'Alacant, de renom nacional i internacional, de trajectòria destacada.
Cada col·legi professional integrat en UPSANA proposa la seua candidatura a les diferents categories dels premis. En aquesta edició, el Gabinet Alinua presentat pel CODiNuCoVa, rebrà el Premi a la Dedicació Professional.
Els membres del Gabinet Alinua participen en 17th Internacional Congress of Dietetics formant part del comitè organitzador i presentant 5 comunicacions poster i una comunicació oral. La comunicació oral va ser premiada com a cinquena millor comunicació.
Alinua participa en el CONGRÉS-TALLER INTERNACIONAL:
"APLICACIÓ PRÀCTICA DE METODOLOGIES PER A l'AVALUACIÓ ALIMENTÀRIA I NUTRICIONAL EN GRUPS POBLACIONALS", que tindrà lloc els dies 16, 17 i 18 de juliol dins del Congrés Internacional d'Epidemiologia Nutricional en la Universitat Tècnica de Manabi, Equador.
Notícia del Diari La Veritat en la seua edició online del dia 30 de juny de 2014
Impulsat pel Laboratori de Cuina de l'Institut Valencià de Tecnologies Turístiques i amb el suport de l'Institut Universitari de Recerques Turístiques de la Universitat d'Alacant, l'I Curs (Expert) de Cuina Tecnològica, es planteja sota un prisma tecnològic la finalitat del qual és perfeccionar a professionals de la restauració i inserir en el món laboral a cociner@s amb un major rigor científic i coneixement en els mètodes de gestió.
Alinua ha participat els dies 14, 15 i 16 de maig en la XII Fira de Consum Saludable 2014 de l'Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, realitzant un taller d'antropometría, on es va fer un diagnòstic nutricional ràpid a tots els participants, mitjançant la presa de pes, talla, i el càlcul de l'Índex de Massa Corporal i l'Índex Cintura-Maluc.
En breu tindrem els resultats
A partir d'avui ja estan disponibles la nova compaña de cites de gener. Si eres PAS o PDI, solicta la cita a través del Campus Virtual. Si eres alumne, a través del formulari de la pàgina web.
Ja està obert el termini de matriculació per als cursos d'estiu de la Universitat d'Alacant "Rafael Altamira". ALINUA organitza el curs: "APLICACIONS DE LA CUINA EN PATOLOGIES EMERGENTS I DE GRAN PREVALENÇA"
Avui no us podeis perdre el seminari "ON ESTAN LES CALORIAS". El seminari s'imparteix a les 12:00 hores en la sala polovalente del MUA.
A partir del dia 13 de maig s'inaugura en el MUA una interessant exposició: "A través de l'espill. Lectures de l'obesitat: medicina, art i societat"
A partir d'avui ja es pot sol·licitar cita per a la consulta dietètic-nutricional.
Si eres PAS o PDI a través del Campus Virtual, en utilitats i revisió mèdica. Si eres alumne/a a través del formulari que aquesta disponible en la web (solictar cita).
Es comunica que dilluns que ve 4 de març de 2013, a les 11.00 hores, en el Saló de Graus de la Facultat de Ciències de la Salut, el Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant (ALINUA) obri les seues portes a tota la comunitat universitària.
Podeu trobar tota la informació en el següent enllaç: http://fcsalud.ua.es/es/alinua
Pròxima obertura del Gabinet d'Alimentació i Nutrició de la Universitat d'Alacant (ALINUA)
Gabinet d'Alimentació i Nutrició
Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
Tel: (+34) 96 590 9408
Facebook: https://www.facebook.com/GabineteAlinUA/
Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464