Saltar apartados

Portal de Recerca Facultat CC. Salut

Eines de recerca
La nostra recerca
Beques i ajudes

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

21/02/2020
SESSIONS DE FORMACIÓ EN MEDLINE I OVID

Les noves sessions de formació presencial que impartirà personal de la plataforma OVID sobre les bases de dades que amb ells tenim subscrites, són de gran interès per a l'àrea de Ciències de la Salut ja que la segona és específica sobre Medline/Pubmed i la nova eina de cerca experta.

Les sessions seran dijous que ve 5 de març de 2020 a l'aula GB/INF3 (Aula informàtica - planta baixa - Edifici Germà Bernàcer) amb el següent horari:

 • 12.30 - 13.30 h Formació general en OVID: Geobase, Iconda, Biological Abstracts
 • 13.30 - 14.30 h Formació en OVID Medline/Pubmed i cerca experta

Se sol·licita confirmar assistència al correu dirbib.eps@ua.es

21/02/2020
II CONGRÉS INTERNACIONAL SOBRE PRESCRIPCIÓ I PROGRAMACIÓ D'ESPORT I D'EXERCICI EN LA MALALTIA CRÒNICA

II Congrés Internacional sobre prescripció i programació d'esport i d'exercici en la malaltia crònica organitzat per Càtedra Internacional de Medicina de l'Esport de la Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia i per la Societat Espanyola de Medicina de l'Esport.

Tindrà lloc els dies 5 i 6 de març de 2020 en la Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia (UCAM).

Consulta el programa definitiu.

11/02/2020
Seminari Salut, dones i gènere 27 de febrer

El nou seminari de Salut, dones i gènere "QUÈ NO ENS ENGANYEN. ESTRATÈGIES DE PUBLICITAT D'ALIMENTS DIRIGITS A cura de la SALUT DE LES DONES" comptarà amb el ponent JOSÉ MIGUEL MULET SALORT. Professor titular del Departament de Biotecnologia de la Universitat Politècnica de València i Director d'una línia d'Investigació en l'Institut de Biologia Molecular i Cel·lular de Plantes.

Data i lloc: 27 de febrer a la sala Rafael Altamira de la Seu Universitària Ciutat d'Alacant.

Per a més informació consulta el <a

11/02/2020
Convocatòria per a finançar projectes de Cooperació Universitària al Desenvolupament (CUD) 2020

La nova convocatòria per a finançar projectes de Cooperació Universitària al Desenvolupament (CUD) durant l'any 2020 de la Universitat d'Alacant està oberta en aquests moments.

El termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el pròxim 10 de març de 2020.

Per a més infomración consulta la pàgina web de la Subdirecció de Cooperació Universitària al Desenvolupament.

11/02/2020
IX Congrés Iberoamericà d'Investigació Qualitativa en Salut - CIICS 2020

L'IX Congrés Iberoamericà d'Investigació Qualitativa en Salut %u2013 CIICS 2020 tindrà lloc de l'11 al 13 de novembre de 2020 en el Centre de Conferències de la Intendència Municipal a la ciutat de Montevideo, l'Uruguai.

El termini per a l'enviament de comunicacions finalitza el pròxim 1 de març de 2020.

Per a més informació consulta la pàgina web de l'esdeveniment.

29/01/2020
II CONGRÉS INTERNACIONAL SOBRE PRESCRIPCIÓ I PROGRAMACIÓ D'ESPORT I D'EXERCICI EN LA MALALTIA CRÒNICA

L'II Congrés internacional sobre prescripció i programació d'esport i d'exercici en la malaltia crònica tindrà lloc els dies 5 i 6 de març de 2020 en Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia.

Aquest esdeveniment està organitzat per Càtedra Internacional de Medicina de l'Esport de la Universitat Catòlica Sant Antoni de Múrcia i per la Societat Espanyola de Medicina de l'Esport.

Ja pots consultar el programa, realitzar la preinscripció i enviar comunicacions.

17/01/2020
Beques Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals Fundació BBVA

Les Beques Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals Fundació BBVA estan destinades a donar suport al desenvolupament de projectes personals d'investigadors i creadors culturals en estadis intermedis de la seua carrera, d'entre 30 i 45 anys i amb una producció científica, tecnològica o cultural altament innovadora i amb residència a Espanya, en els termes previstos en les bases.

Els projectes tindran una duració mínima de 12 mesos i màxima de 18 mesos.

Es concediran almenys 55 beques per al conjunt de la convocatòria, dotada cadascuna d'elles amb un import brut màxim de 40.000 euros, en les següents àrees:

 • Ciències Bàsiques (Física, Química i Matemàtiques)
 • Biologia, Ciències del Medi Ambient i de la Terra
 • Biomedicina
 • Tecnologies de la Informació i la Comunicació
 • Enginyeries i Arquitectura
 • Economia i Ciències Socials
 • Comunicació i Ciències de la Informació
 • Humanitats (Filosofia, Filologia, Literatura, Lingüística, Història, Estètica i Musicologia)
 • Arts Plàstiques i Art Digital
 • Música (composició, direcció i interpretació) i Òpera
 • Creació Literària i Arts Escèniques

Data límit de recepció de candidatures: 18 de març de 2020, a les 19.00 h (hora peninsular espanyola).

Bases de la convocatòria i formulari de sol·licitud disponibles en www.redleonardo.es i www.fbbva.es

Més informació i consultes en beques-leonardo@fbbva.es

17/01/2020
VI Congrés d'Investigació en Infermeria Iberoamericà i dels Països de Llengua Oficial Portuguesa i a l'II Simposi Internacional de Cures de Salut Basats en l'Evidència

El VI Congrés d'Investigació en Infermeria Iberoamericà i dels Països de Llengua Oficial Portuguesa i a l'II Simposi Internacional de Cures de Salut Basats en l'Evidència tindrà lloc els dies 25, 26 i 27 de maig en Coímbra (Portugal).

Aquest és un esdeveniment biennal organitzat per la Unitat d'Investigació en Ciències de la Salut: Infermeria (UICISA: E), avaluada i acreditada per la Fundació per a la Ciència i la Tecnologia i acolliment per l'Escola Superior d'Infermeria de Coímbra.

Per a més informació consulta la pàgina web de l'esdeveniment.

15/01/2020
Beques de màster, doctorat i estades curtes d'investigació de la Fundació Carolina 2020-2021

Nova convocatòria de beques de màster, doctorat i estades curtes d'investigació de la Fundació Carolina per al curs acadèmic 2020/2021. La informació de cada programa pot consultar-se en els següents enllaços:

Per a qualsevol dubte poden dirigir-se a la Subdirecció de Cooperació, a través del següent correu electrònic: p.becas@ua.es.

10/01/2020
Convocatòria de beques MAEC-AECID per al curs 2020-2021

Ja pots consultar la nova convocatòria dels programes de beques MAEC-AECID per al curs 2020-2021.

La convocatòria es divideix en set programes, sent d'especial interès el programa I.7. Programa de beques de Màster per a funcionaris i personal integrat en els sistemes públics dels països inclosos en el V Pla Director de la Cooperació Espanyola, dirigit a la realització de màsters universitaris (oficials) de caràcter presencial en la UA de 60 crèdits ECTS com a màxim.

Termini per a la presentació de sol·licituds: del 17 de febrer al 6 de març de 2020.

Tota la informació es pot consultar en el següent enllaç.

17/12/2019
XI edició del Congrés extremeny i VI Hispà-Lusità d'Infermeria

La %u201CXI Edició del Congrés Extremeny i VI Hispà-Lusità d'Infermeria%u201D està organitzada per la Titulació del Grau d'Infermeria del Centre Universitari de Plasència de la Universitat d'Extremadura, la Gerència de l'Àrea de Salut de Plasència del Servei Extremeny de Salut i l'Escola Superior d'Enfermagem de Castelo Branco de Portugal.

Data y lloc: del 18 al 20 de març de 2020 a la ciutat de Plasència.

Presenta un ampli programa científic amb tallers, ponències i taules redones impartides per prestigiosos professionals que són referents nacionals i internacionals en les diferents àrees de coneixement d'Infermeria.

L'assistència i la participació a través de comunicacions orals i pòster, tindran les corresponents certificacions oficials, amb els quals poder prosperar en els mèrits assistencials i acadèmics en les respectives borses de treball o en la carrera professional.

Igualment, s'atorgaran premis, amb dotació econòmica, a la millor comunicació oral i pòster (patrocinat pel Col·legi Oficial d'Infermeria de Càceres) i a la millor comunicació oral de joves investigadors (patrocinat per la Càtedra Luis de Camoens de la Universitat Carles III de Madrid).

Per a més informació consulta la pàgina web del congrés.

04/11/2019
XVII Congrés Mundial de Cineantropometria (ISAK-UA 2020)

El XVII Congrés Mundial de Cineantropometria (ISAK-UA 2020) que se celebrarà en la Universitat d'Alacant del 2 al 4 de juliol de 2020. El congrés s'organitza entre la Societat Internacional per a l'Avanç de la Cineantropometría (ISAK) i la Universitat d'Alacant.

El tema principal del congrés es vincula a la innovació i les aplicacions de la composició corporal. L'avaluació, seguiment i interpretació de la composició corporal en situacions de salut, malaltia, esport és de gran interès per als professionals de la salut i de l'activitat física i esport.

El període d'inscripcions i enviament de comunicacions està obert fins al 15 de febrer de 2020.

Els autors podran indicar que es valore la pertinència de la comunicació científica per a ser publicada com a article científic (nombre especial d'una revista amb JCR) o capítol de llibre (amb ISSN).

Per a més informació consulta la web del congrés.

18/10/2019
2n Premi TFG de l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida convoca la segona edició del premi destinat al millor Treball Final de Grau (TFG) que investigue i aporte dades noves relatives al coneixement de qualsevol dels diferents aspectes de la Vall d’Albaida, i que s’haja presentat dins la programació ordinària dels estudis que estiga cursant qui el presente (en primera o segona convocatòria).

Per a participar-hi, i atenent que el premi està pensat per als investigadors i investigadores més joves, els autors dels TFG no han de tindre més de 30 anys.

El termini per a l'enviament de sol·licituds estarà obert fins al 18 de setembre de 2020.

Per a més informació consulta les bases del premi.

Portal d'investigació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3512

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464