Saltar apartados

Portal de Recerca Facultat CC. Salut

Eines de recerca
La nostra recerca
Beques i ajudes

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

18/10/2019
2n Premi TFG de l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida convoca la segona edició del premi destinat al millor Treball Final de Grau (TFG) que investigue i aporte dades noves relatives al coneixement de qualsevol dels diferents aspectes de la Vall d’Albaida, i que s’haja presentat dins la programació ordinària dels estudis que estiga cursant qui el presente (en primera o segona convocatòria).

Per a participar-hi, i atenent que el premi està pensat per als investigadors i investigadores més joves, els autors dels TFG no han de tindre més de 30 anys.

El termini per a l'enviament de sol·licituds estarà obert fins al 18 de setembre de 2020.

Per a més informació consulta les bases del premi.

16/10/2019
Convocatòria per a finançar projectes de recerca sobre el Poble Gitano 2019

Ja està oberta la nova Convocatòria per a finançar projectes de recerca sobre el Poble Gitano 2019 des de la Càtedra de Cultura Gitana de la Universitat d'Alacant.

El termini per a la presetnación de sol·licituds finalitza el pròxim 8 de novembre de 2019.

Per a més informació consulta la convocatòria.

08/10/2019
Les estructures temàtiques de recerca de l'ISCIII reforcen la seua cooperació en cures de salut

L'Escola Nacional de Sanitat (ENS) va acollir la setmana passada la III Reunió de grups de recerca en cures integrades en les estructures temàtiques de recerca en salut de l'Institut de Salut Carlos III (ISCIII), amb la qual la Unitat de Recerca en Cures de Salut (Investen-ISCIII), el Consorci Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa (CIBER), les Xarxes Temàtiques de Recerca Cooperativa Sanitària (RETIC) i els Instituts de Recerca Sanitària (IIS) cerquen seguir impulsant el treball cooperatiu entre els diferents centres, unitats i estructures de l'ISCIII.

Per a més informació consulta la web de l'ISCIII.

07/10/2019
XVII Curs Internacional Inmunonutrición en la salut i el benestar

El pròxim mes de novembre tindrà lloc el XVII Curs Internacional Inmunonutrición en la salut i el benestar organitzat per la International Society of Immunonutrition en el Departament de Nutrició de la Facultat de Farmàcia de la Universitat Complutense de Madrid. Aquest curs es realitzarà la setmana del 4 al 8 de novembre de 2.019.

El termini per a la inscripció encara està obert, podràs realitzar la teua inscripció en el següent enllaç.

Per a més informació consulta la web de la ISIN.

03/10/2019
Ajudes Fundació BBVA a Equips de Recerca Científica. Convocatòria 2019

Ja està oberta la nova convocatòria d'Ajudes Fundació BBVA a Equips de Recerca Científica.

  • Dotació i terminis d'execució

-Biomedicina: Es concedirà un màxim de 5 ajudes. L'import brut màxim de cadascuna d'elles serà de 125.000 euros. El termini màxim d'execució dels projectes serà de 3 anys.

-Ecologia i Biologia de la Conservació: Es concedirà un màxim de 5 ajudes. L'import brut màxim de cadascuna d'elles serà de 100.000 euros. El termini màxim d'execució amb caràcter general serà de 2 anys, extensible un any més prèvia justificació de la seua necessitat.

-Economia i Societat Digital: Es concedirà un màxim de 5 ajudes. L'import brut màxim de cadascuna d'elles serà de 75.000 euros. El termini màxim d'execució dels projectes serà de 2 anys.

-Humanitats Digitals: Es concedirà un màxim de 5 ajudes. L'import brut màxim de cadascuna d'elles serà de 75.000 euros. El termini màxim d'execució dels projectes serà de 2 anys.

-Big Data: Es concedirà un màxim de 5 ajudes. L'import brut màxim de cadascuna d'elles serà de 100.000 euros. El termini màxim d'execució dels projectes serà de 2 anys.

  • Manera i termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds hauran de ser presentades per l'investigador principal, prèvia conformitat de l'entitat universitària o de l'organisme de recerca al que estiga vinculat, a través de l'eina digital de remissió de sol·licituds disponible en el lloc web de la Fundació BBVA: www.fbbva.es

Termini de presentació de les sol·licituds: des de l'1 d'octubre al 28 de novembre de 2019, a les 19:00h, hora peninsular.

Per a més informació: ajudes-investigacion@fbbva.es

03/10/2019
I EDICIÓ PREMIE JUAN SERRALLER A la RECERCA SOLIDÀRIA

Ens complau anunciar la I Edició del Premi Juan Serraller a la recerca solidària, dotat amb 2.500 euros.

Aquest guardó ha sigut impulsat per la figura de Juan Serraller Ibáñez, una de les personalitats més rellevants per al desenvolupament de la Fundació que, a dia d'avui, continua sent membre del seu Patronat, a més d'haver presidit l'Associació Pro Drets Humans d'Espanya (APDHE) i ser fundador de l'Editorial Fonaments, creada en 1970 amb l'objectiu d'aportar ajuda a la formació cultural a Espanya des d'una perspectiva solidària.

Aquesta convocatòria s'uneix, a més, al treball de Fundació Atenea per defensar i visibilizar el treball del Tercer Sector d'Acció Social i de totes aquelles persones que, voluntària o professionalment, dediquen el seu esforç diari a millorar les condicions de vida de les persones més desfavorides i vulnerables.

Termini de presentació de sol·licituds: fins al 30 de desembre de 2019.

Per a més informació consulteu les

03/10/2019
Convocatòria Reptes Col·laboració 2019

En el BOE del 28 de setembre s'ha publicat l'extracte de la convocatòria de l'any 2019 (veure fitxer adjunt) per a la concessió de les ajudes corresponents a la convocatòria Reptes-Col·laboració del Programa Estatal de Recerca, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat, en el marc del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació 2017-2020.

El termini per a la presentació de sol·licituds d'ajuda s'iniciara el dia 30 de setembre de 2019 i finalitzara el dia 24 d'octubre de 2019, a les 14:00 (hora peninsular espanyola).

Per a més informació consulta la web del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

01/10/2019
AJUDES PRODUCTIVITAT INVESTIGADORA (VIGROB) I DIFUSIÓ DE RESULTATS (DIFUSIÓ)

Des del dia 1 d'octubre de 2019 i fins al 31 d'octubre de 2019 s'obrirà el termini de sol·licitud de les Ajudes per productivitat investigadora per a grups de recerca de la UA (VIGROB) i les Ajudes per difusió dels resultats de recerca (DIFUSION), del Programa propi de R+D+I 2019.

Les sol·licituds es presentaran, a través de l'UAcloud, pel director/a de el grup de recerca, dins de l'apartat de %u201CDocència i Recerca%u201D de la i-Administració.

És important, per tant, que revise els avisos o notificacions que li arriben en l'UAcloud i que realitze els tràmits que se li requerisca en els terminis indicats fins que finalitze tot el procediment amb la resolució de les acarones.

Tota la informació la pot trobar en els enllaços següents:

Link VIGROB: http://aplicacionesua.cpd.ua.es/otri/cp/extracto.asp?id=85669

Link DIFUSION: http://aplicacionesua.cpd.ua.es/otri/cp/extracto.asp?id=85681

Per a qualsevol aclariment sobre les mateixes, pot contactar amb nosaltres per mail en convopu@ua.es o per telèfon en el 9786.

27/09/2019
SEMINARIS GRUP DE RECERCA SALUT PÚBLICA 2019

Durant els mesos de novembre i desembre tindrà lloc els seminaris del Grup de recerca Salut Pública:

-20 de novembre: Seminari "Gobernanza local de salut: Xarxa Salut" que comptarà amb Rosana Peiró i Elena Ronda com a ponents.

-19 de desembre: Seminari "A step forward tackling social inequalities in gender-based violence" que comptarà amb Carmen Vives Cases com a ponent.

Per a més informació consulta la

23/09/2019
II CONCURS DE FOTOGRAFIA I I CONCURS DE VÍDEO CURT CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

L'II concurs de fotografia i I Concurs de Vídeo Curt contra la Violència de Gènere Departament de Salut Alacant Hospital General té com a objectiu sensibilitzar en la importància de la promoció de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes per a combatre i prevenir la violència de gènere.

Data: 29 de novembre de 2019.

Termini per a l'enviament de candidatures:

Participants: tots els professionals i usuaris del Departament de Salut Hospital General majors de 18 anys.

Para más información consulta las bases del concurso.

19/09/2019
XVII Congrés Mundial de Cineantropometría (ISAK-UA 2020)
El XVII Congrés Mundial de Cineantropometría (ISAK-UA 2020) tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de juliol de 2020 en la Universitat d'Alacant.
El tema principal del congrés es vincula a la innovació i les aplicacions de la composició corporal. L'avaluació, seguiment i interpretació de la composició corporal en situacions de salut, malaltia, esport és de gran interès per als professionals de la salut i de l'activitat física i esport. Entre les àrees temàtiques es troben: 1. Innovació educativa i tecnologies en composició corporal; 2. Àmbit clínic i aplicacions pràctiques de la cineantropometría; 3. Rendiment esportiu i cineantropometría i 4. Antropometria i Cooperació al desenvolupament.
Ja pots inscriure't en el següent enllaç i enviar comunicacions en aquest altre enllaç.
Per a més informació visitar la pàgina web del congrés i xarxes socials:
Instagram: @isak_ua_2020
Twitter: @isak_ua_2020
04/09/2019
PREMIS SEMED, CURSOS i JORNADES NACIONALS DE MEDICINA DE L'ESPORT

PREMIS SEMED-FEMEDE A la RECERCA
La SEMED convoca QUATRE Premis SEMED-FEMEDE a la recerca. Podran optar als premis els metges i investigadors en Ciències relacionades amb la Medicina de l'Esport i l'activitat física que presenten un treball de REVISIÓ per a publicació en la revestisca Arxius de Medicina de l'Esport. Cada premi consistirà en una dotació econòmica de 600 euros, a més de la publicació en la revista i esment d'haver obtingut el premi.
Bases del concurs: http://www.femede.es/documentos/premios_femede_a_la_investigacion-2019.pdf

CURSOS
Curs d'ergoespirometría en Medicina de l'Esport
Madrid. 12-14 desembre 2019
Informació: http://www.femede.es/page.php?/interno/cursossemipresenciales
Curs de tractament del dolor i la disfunció miosfacial amb la tècnica de punción seca
Sant Sebastià dels Reis (Madrid). 18-19 d'octubre de 2019
Informació: http://www.femede.es/page.php?/interno/cursospresenciales
Curs d'ecografia múscul-esquelètica. Expert en anatomia ecográfica (nivell A)
Madrid. 12-14 desembre 2019
Informació: http://www.femede.es/page.php?/interno/cursossemipresenciales

JORNADES NACIONALS DE MEDICINA DEL DEPORTE - Medicina del Bàsquet
22-23 de novembre de 2019
Hospital Universitari Sant Joan de Reus
Av. del Dr. Josep Laporte, 1
43204 %u2013 Reus (Tarragona)

Programa científic: http://www.femede.es/documentos/programa_reus 2019_03.pdf
Butlletí d'inscripció: http://www.femede.es/portada.php
Normes de remissió de comunicacions científiques: http://www.femede.es/documentos/normas_comunicaciones_reus19-2.pdf
Format de comunicació: http://www.femede.es/portada.php

26/07/2019
NOVA CONVOCATÒRIA PREMIS UA EMPRÈN (TFG, TFM i Tesis Doctorals)

Nova convocatòria premis UA emprèn, dirigits a TFG, TFM i tesis doctorals.

Dirigit a: persones que hagen defensat la seua TFG, TFM (tots dos d'estudis oficials) o Tesi Doctoral en el curs 2018-2019 en la Universitat d'Alacant; es valoraran els treballs susceptibles de ser la base d'un futur projecte empresarial.

Premis: 600%u20AC (TFG), 900%u20AC (TFM), 1.500%u20AC (Tesi Doctoral)

Termini de presentació: del 4 al 30 de novembre de 2019.

Documentació: Tota la documentació es presentarà via electrònica. S'ha d'enviar (sempre que no hi haja qüestions relatives a confidencialitat) el TFG, TFM o Tesi Doctoral (o enllaç al mateix); s'emplenarà un formulari on es recaptarà informació relativa a resum de la idea de negoci, grau d'innovació, avantatge competitiu, mercat, viabilitat tècnica, etc.

Avaluació: Les propostes seran avaluades mitjançant l'anàlisi i discussió de la documentació aportada atenent a criteris com el grau d'innovació i d'impacte de la proposta, viabilitat de la mateixa i relació amb el TFG, TFM o Tesi Doctoral.

Qualsevol dubte podrà resoldre's escrivint a uaemprende@ua.es

05/07/2019
CONVOCATÒRIA DEL PROGRAMA PROPI DEL VICERECTORAT D'INVESTIGACION I TRANSFERÈNCIA DE CONEIXEMENT PER Al FOMENT DE LA R+D+I EN LA UNIVERSITAT D'ALACANT 2019

Consulta les Bases de la Convocatòria del Programa Propi del Vicerectorat de Recerca i Transferència de Coneixement Per al Foment de la R+D+I En La Universitat d'Alacant 2019.

Aquesta convocatòria té les següents modalitats d'ajudes:

1. Incorporació i formació de personal investigador i personal tècnic

- Ajudes per a estudis Màster oficial i iniciació a la recerca (Annex I) [ més info ]

- Ajuda addicional per a matrícula de Màster (Apt.11 Annex I)

- Contractes destinats a la formació predoctoral (Annex II) [ més info ]

- Estades breus a Espanya i en l'estranger (per a contractats predoctorales del programa propi) (Apt.15 Annex II)

- Ajuda addicional per a matrícula de Doctorat (Apt.16 Annex II)

- Ajudes per a recolzar la contractació de personal investigador doctor (Annex III) [ més info ]

- Ajudes per a estades de personal investigador convidat (Annex IV)

- Ajudes per a la contractació de personal tècnic de recolze en projectes de recerca competitius (Annex V) [ més info ]

2. Recerca competitiva

- Ajudes per a la realització de projectes de recerca emergents (Annex VI) [ més info ]

- Ajudes per a la realització de projectes de recerca arqueològica en L'Alcudia (Annex VII) [ més info ]

- Ajudes per productivitat investigadora per a grups de Recerca de la Universitat d'Alacant (Annex VIII) [ més info ]

3. Internacionalització

- Ajudes per a la captació de projectes europeus o altres programes d'àmbit internacional de R+D+I. (Annex IX) [ més info ]

- Ajudes per a la realització d'accions de recerca en altres països (Annex X) [ més info ]

4. Modernització i ús d'infraestructures científic-tecnològiques

- Ajudes per a la reparació d'instrumentació científica (Annex XI) [ més info ]

- Ajudes per a la utilització dels Serveis Tècnics de Recerca (Annex XII) [ més info ]

5. Difusió de la recerca

- Ajudes per a la publicació de revistes científiques (Annex XIII) [ més info ]

- Ajudes per difusió dels resultats de recerca (Annex XIV) [ més info ]

6. Accions de col·laboració pública-privada en matèria de transferència

- Ajudes destinades a la formació predoctoral en col·laboració amb empreses (Annex XV) [ més info ]

- Ajudes per a proves de concepte (Annex XVI) [ més info ]

24/05/2019
XXIII Trobada Internacional de Recerca en Cures

La Trobada se celebrarà del 20 al 22 de Novembre, en  la Universitat de Barcelona.

L'enviament de resums ha de realitzar-se on-line. La data límit és el 3 de juny (20:00 GMT).

Com altres anys: Si eres estudiant i tens companys com tu amb inquietuds en recerca en cures, beneficia't del programa Student research! i per cada deu alumnes, la inscripció d'un serà gratis. Si desitges més informació sobre aquest programa, posa't en contacte amb nosaltres a través del correu electrònic investen@isciii.es.

Com a novetat en aquesta edició i com a part de la Trobada, se celebrarà la %u201CI Jornada de Doctorands%u201D amb activitats formatives acreditables per cada universitat dins del seu programa de doctorands. Si estàs interessat a participar en aquesta jornada posa't escriu un correu electrònic a investen@isciii.es.

Els resums que siguen avaluats positivament, seran publicats en el llibre de contingut científic editat per Investén-isciii que tindrà ISBN, si el ponent així ho desitja.

Per a més informació consulteu la web del congrés.

08/05/2019
X Jornades Nacionals i VII Trobada Nacional de Tutors i Residents de l'Especialitat d'Infermeria Familiar i Comunitària

L'Associació d'Infermeria Comunitària (AEC) anuncia la celebració de la seua X Jornades Nacionals i VII Trobada Nacional de Tutors i Residents de l'Especialitat d'Infermeria Familiar i Comunitària, al costat del 25 aniversari de l'AEC i el 10 aniversari de RIdEC, durant els dies 23, 24 i 25 d'octubre de 2019 en la ciutat de València.

Amb el lema %u201CInfermeres Comunitàries: de la il·lusió al compromís d'assumir reptes i afrontar canvis" i el propòsit de "Analitzar i debatre l'evolució, aportació, reptes i compromisos de les infermeres comunitàries des d'una perspectiva històrica", es convida a participar en el nostre pròxim esdeveniment que resultarà ser una commemoració molt especial per a les Infermeres Comunitàries.

La data límit per a l'enviament de resums és el 31 de maig i per als estudiants de Grau, el 28 de juny de 2019.

Per a més informació consulteu la següent pàgina web.

Portal d'investigació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3512

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464