Saltar apartados

Portal de Recerca Facultat CC. Salut

Eines de recerca
La nostra recerca
Beques i ajudes

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

13/12/2018
CURS "Com realitzar presentacions orals en biomedicina"

Facultat de Ciències de la Salut ha organitzat, conjuntament amb la Fundació Dr. Antoni Esteve, un curs sobre "Com realitzar presentacions orals en biomedicina".

Aquest curs està dirigit al professorat de la Facultat, estudiants de doctorat i de màster universitari. El curs és gratuït per als membres de la Facultat, amb un nombre total de 25 places, distribuïdes de la següent manera: 7 places per a professorat, 8 places per a estudiants de doctorat i 10 places per a estudiant de màster. Si una vegada finalitzat el termini de pre-inscripció quedara alguna plaça vacant en alguna dels contingents, podran cobrir-se amb sol·licitants dels restants.

El termini de pre-inscripció estarà obert fins al dia 6 de gener de 2019. L'assignació de places es realitzarà per rigorós ordre d'inscripció.

Podeu consultar tots els continguts del programa en el següent enllaç.

La inscripció ha de realitzar-se a través del següent formulari: https://cvnet.cpd.ua.es/uaCuestionarios/acceso/preguntas.aspx?idcuestionario=20341&idioma=es

Nota important: les persones que s'inscriguen han de garantir la seua assistència al curs complet.

12/12/2018
Formació online Scopus organitzada per la FECYT (17 al 21 de desembre de 2018)

La Fecyt, Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia, ha organitzat el %u201CSegon Cicle de formació online de Scopus%u201D que tindrà lloc del 17 al 21 de desembre de 2018.

És necessari INSCRIURE'S prèviament (compte de correu institucional i dades personals), en aquesta adreça.

El material de formació (SCOPUS: Research Intelligence) pot descarregar-se en la web de la FECYT.

La FECYT enviarà als assistents una enquesta de satisfacció i, unes tres setmanes després, per correu electrònic, el certificat d'assistència.

S'ha de realitzar la sessió online (via GoToWebinar) en un espai silenciós, ja que la connexió es realitza per a 100 usuaris alhora.

IMPORTANT: No esborrar el correu de confirmació d'inscripció que els enviarà Elsevier. En ell s'adjunta el link al que han d'accedir per a la realització del curs. Aquest link és únic per a cada usuari.

Més informació en: puntbiu@ua.es

11/12/2018
XXXIX Convocatòria premie-medalla García Blanco

S'obri la trentena novena convocatòria del Premie-Medalla García Blanco que atorguen la Facultat de Medicina i Odontologia de València i el Centre de Recerca Príncep Felipe en reconeixement de la labor científica de joves investigadors en les àrees de Ciències i Biomedicina.

Podran optar a aquest premi els investigadors llicenciats o graduats de ciències biomèdiques, bàsiques i aplicades de la Comunitat Valenciana l'edat de les quals no supere els 30 anys a data de 31 de desembre de 2018.

Les sol·licituds al costat dels expedients, CV en format normalitzat del Pla Nacional i justificació dels mateixos es dirigiran al president de la Comissió García-Blanco, Il·lm. Degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, abans del 31 de desembre del 2018. Aquesta documentació s'enviarà a les adreces de correu electrònic: marta.seco@uv.es , i guillermo.saez@uv.es indicant en l'assumpte PM-GB seguit del nom del candidat.

30/11/2018
Premiats en el XXIII Trobada internacional de recerca en cures

Premi a la comunicació amb major impacte clínic "Pilota de part durant el part: efectes en durada i tipus de part, posició fetal, integritat perineal i seguretat" dels companys Beatriz Delgado García, Joaquín Moncho, Pablo Caballero (Departament d'Infermeria Comunitària, Medicina Preventiva i Salut Pública i Història de la Ciència) i Isabel Orts Cortés (Departament d'Infermeria).

30/11/2018
La UA calme del congrés mundial de la ISAK

La Societat Internacional per a l'Avanç de la Cineantropometria (ISAK) ha seleccionat la candidatura presentada per la Universitat d'Alacant (Facultat de Ciències de la Salut, Facultat d'Educació i Facultat de Ciències), per a la realització del Congrés Mundial ISAK al juny 2020.

La ISAK va ser fundada com una organització d'individus la labor científica dels quals i professional està relacionada amb la cineantropometría. La cineantropometría és l'àrea de la ciència encarregada en el mesurament de la composició del cos humà. Els canvis en els estils de vida, la nutrició, els nivells d'activitat física i la composició ètnica de la poblacions, provoquen canvis en les dimensions corporals.

Enhorabona al PDI que ha contribuït al fet que la UA siga la seu d'aquest congrés mundial, especialment al company de la nostra Facultat José Miguel Martínez Sanz.

27/11/2018
Recerca becada per empresa americana líder en genòmica microbiana

Un grup de professorat de la Facultat (Dra. Isabel Sospedra, Dra. Estela González i Dr. José Miguel Martínez-Sanz) ha sigut premiat amb una beca per a col·laborar amb l'empresa americana líder en genòmica microbiana O-biome. La recerca té com a objectiu estudiar la influència de la dieta en la microbiota intestinal i el rendiment esportiu. Enhorabona!

22/11/2018
El projecte DEMOPHAC és notícia en la UA

El projecte europeu DEMOPHAC (Develpoment of a model for nurses) s'engega.

%u201CTant professionals com a alumnat de la branca de Ciències de la Salut de 14 països europeus analitzarem l'ideal de cura farmacològica i el rol de les infermeres i infermers sent un dels seus punts estratègics el de la prescripció farmacològica%u201D, explica el professor de la Facultat de Ciències de la Salut de la UA, Manuel Lillo (Líder de l'equip espanyol).

Per a més informació consulta l'apartat de la nostra recerca del Portal de Recerca de la Facultat de Ciències de la Salut.

24/10/2018
Curse R Commander

Curs recomanat per a millorar les teues habilitats investigadores i aconseguir un major èxit en el teu TFG que es realitzarà del 4 de febrer al 4 de març el pròxim any, tots els dilluns en horari 15.30h a 19.30h. El curs serà impartit per Desirée Valera i Eva Mª Navarrete professores de la UMH que compten amb àmplia experiència en aquest tipus de docència. Aquest curs està pensat per a tots/as els/as professionals de ciències de la salut que vulguen aprendre a crear i gestionar bases de dades, així com analitzar descriptivament les seues dades. Tota la informació del curs pot consultar-se en el següent enllaç.

Les places són limitades i s'atendran per ordre d'inscripció, així que no arribes tard, pots fer-ho en http://universite.umh.es/fpogestion/aspx/preinscripcion/preinscripcion.aspx seleccionant en tipus d'ensenyament: cursos d'hivern i ensenyament: Anàlisi quantitativa bàsica amb R Commander per a estudis de ciències de la salut.

24/10/2018
Curse Teràpia ocupacional basada en l'evidència

Curs recomanat per a millorar les teues habilitats investigadores i aconseguir un major èxit en el teu TFG que es realitzarà el pròxim any en el mes de gener en el següent horari:

-9 de gener: 15.30h a 20.00h

-10 de gener: 9.00h a14.00h i 15.30h a 18.30h

-11 de gener: 9.00h- 14.30h.

El curs serà impartit per Josemi Carrasco i Sebastià March de la cooperativa APLICA (https://aplicacoop.com/) i que compten amb àmplia experiència i que ja han realitzat prèviament aquest curs per a terapeutes ocupacionals en el govern d'Aragó. Encara que el curs està enfocat a terapeutes ocupacionals qualsevol professional sanitari que vulga aprendre més sobre recerca basada en l'evidència podrà aprendre molt d'aquest curs.

Tota la informació del curs pot consultar-se en el següent enllaç.

Les places són limitades i s'atendran per ordre d'inscripció, així que no arribes tard, pots fer-ho en http://universite.umh.es/fpogestion/aspx/preinscripcion/preinscripcion.aspx seleccionant en tipus d'ensenyament: cursos d'hivern i ensenyament: teràpia ocupacional basada en l'experiència.

16/10/2018
34 Congrés Nacional SENPE

Els dies 31 de maig i 1 de juny tindrà lloc el 34 Congrés Nacional de la Societat Espanyola de Nutrició Clínica i Metabolisme (SENPE) a Santiago de compostela.

El termini per a l'enviament de comunicacions comença el 16 d'octubre i finalitza el 20 de desembre.

Per a més imformación consulteu la pàgina web.

Portal d'investigació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3512

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464