Saltar apartados

Portal de Recerca Facultat CC. Salut

Eines de recerca
La nostra recerca
Beques i ajudes

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

20/02/2019
JORNADES DE PRESENTACIÓ PÚBLICA DE LA CONVOCATÒRIA D'ACCIÓ ESTRATÈGICA EN SALUT (AES) 2019

Pròximes jornades de presentació pública de la convocatòria Acció Estratègica en Salut (AES) 2019, organitzades per l'Institut de Salut Carlos III:

 • Madrid: 22 de febrer de 2019 a les 11h, amb una durada benvolguda de 2 hores. En el Saló Ernest Lluch de l'Institut de Salut Carlos III. C/ Monforte de Lemos, 5, 28029 Madrid.
 • Barcelona: 27 de febrer a les 11h, amb una durada benvolguda de 2 hores. Saló d'Actes de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). Carrer de Roc Boronat, 81, 08005 Barcelona.

En aquestes jornades s'explicaran i ressaltaran les novetats introduïdes en l'AES 2019.

20/02/2019
CONFERENCIA "UN PASSEIG PER LA HISTÒRIA DE LA CIÈNCIA"

Aquesta vesprada a les 17h tindrà lloc la conferència de divulgació científica: "Un passeig per la Història de la Ciència" a càrrec del Dr. Bernardo Herradón, Investigador en l'Institut de Química Orgànica del CSIC, Madrid.

L'acte tindrà lloc en el Saló d'Actes Porta Ferrisa (prop de l'Ajuntament d'Alacant).

15/02/2019
Sessions de formació de la unitat de suport a la recerca (febrer i març 2019)

La Biblioteca Universitària ha publicat l'oferta de formació de la Unitat de Suport a la Recerca corresponent a febrer i març de 2019.

Si t'interessen temes com: els perfils d'investigador, com cercar les cites a les teues publicacions, acreditacions i sexennis pots consultar tota la informació en aquest enllaç.

Per a més informació contacta amb la biblioteca: apoyoinves@ua.es

13/02/2019
Nova convocatòria de pràctiques AECC per a l'estiu de 2019

Convocatòria de pràctiques AECC per a l'estiu de 2019 destinada al fet que estudiants de l'àmbit de les ciències de la salut participen en projectes de recerca a través de la realització de pràctiques en un laboratori. 

L'objectiu d'aquestes pràctiques és el d'acostar la realitat de la recerca biomèdica als estudiants universitaris i completar la seua formació mitjançant la realització de pràctiques en un laboratori de recerca l'activitat de la qual es relacione amb qualsevol de les àrees de recerca en càncer.

La durada de l'ajuda per a les pràctiques serà d'un total de 2 mesos, podran realitzar-se en els mesos de juny, agost i/o setembre, i la dotació econòmica per a la mateixa és d'1.000%u20AC.

El període de sol·licituds finalitza el 28 de febrer de 2019.

Per a més informació consulta la següent pàgina web.

08/02/2019
Convocatòria per a finançar projectes de Cooperació Universitària al Desenvolupament (CUD)

Nova convocatòria per a finançar projectes de Cooperació Universitària al Desenvolupament (CUD) durant l'any 2019 de la Universitat d'Alacant.

El termini de presentació de sol·licituds: fins al pròxim 11 de març.

Per a més informació consultar el següent enllaç.

06/02/2019
Dia internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina

Avui, 6 de febrer, és el Dia Internacional de Tolerància Zero amb la Mutilació Genital Femenina. Per açò, el projecte %u201CVivències de dones que han patit mutilació genital femenina com a factor sensibilizador de la funció preventiva dels professionals de salut en la província d'Alacant%u201D, dut a terme pel Grup d'Infermeria i Cultura de les Cures "EYCC" de la Facultat de Ciències de la Salut de la Universitat d'Alacant, és notícia.

Descobreix les activitats que s'estan realitzant dins d'aquest projecte i alguns resultats preliminars en la següent notícia de la UA.

06/02/2019
Beques Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals. Convocatòria 2019

Les Beques Leonardo a Investigadors i Creadors Culturals Fundació BBVA estan destinades a recolzar el desenvolupament de projectes personals d'investigadors i creadors culturals en estadis intermedis de la seua carrera, d'entre 30 i 45 anys i amb una producció científica, tecnològica o cultural altament innovadora.

Els projectes tindran una durada mínima de 6 mesos i màxima de 18 mesos.

Es concediran almenys 55 beques per al conjunt de la convocatòria, dotada cadascuna d'elles amb un import brut màxim de 40.000 euros, en les següents àrees:

 • Ciències Bàsiques (Física, Química i Matemàtiques)
 • Biologia, Ciències del Medi ambient i de la Terra
 • Biomedicina
 • Tecnologies de la Informació i la Comunicació
 • Enginyeries i Arquitectura
 • Economia i Ciències Socials
 • Comunicació i Ciències de la Informació
 • Humanitats (Filosofia, Filologia, Literatura, Lingüística, Història, Estètica i Musicologia)
 • Arts Plàstiques i Art Digital
 • Música (composició, adreça i interpretació) i Òpera
 • Creació Literària i Arts Escèniques

Data límit de recepció de candidatures: 15 de març de 2019, a les 19h (hora peninsular).

Bases de la convocatòria i formulari de sol·licitud disponibles en www.redleonardo.es i www.fbbva.es

Més informació i consultes en beques-leonardo@fbbva.es

06/02/2019
BEQUES DE LA FUNDACIÓ CAROLINA 2019-2020

Oferta de beques de màster, doctorat i estades curtes de recerca de la Fundació Carolina per al curs acadèmic 2019/2020, amb programes dirigits a docents i estudiants llatinoamericans i un nou programa de beques per a estades curtes de recerca per a estudiants de màster, doctorat o posdoctorado (SEGIB) en el qual poden participar estudiants espanyols:

 • Beques de doctorat per a docents d'Universitats Llatinoamericanes. http://gestion.fundacioncarolina.es/programas/4938
 • Beques d'estades curtes per a docents d'Universitats Llatinoamericanes. http://gestion.fundacioncarolina.es/programas/4939
 • Beques de postgrau per a llicenciats d'universitats de Llatinoamèrica.
  • Màster en Gestió Sostenible i Tecnologia de l'Aigua: http://gestion.fundacioncarolina.es/programas/5088
  • Màster en Comunicació i Indústries Creatives: http://gestion.fundacioncarolina.es/programas/4998
  • Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals: http://gestion.fundacioncarolina.es/programas/4999
 • Beques d'estades curtes doctorals o posdoctorales de docents d'universitats d'Argentina o Portugal
  • http://gestion.fundacioncarolina.es/programas/4935 (Argentina)
  • http://gestion.fundacioncarolina.es/programas/4937 (Portugal)
 • Beques d'estades curtes de recerca (SEGIB) d'estudiants de màster i de doctorat, així com de doctors dels països integrants de la Comunitat Iberoamericana de Nacions. http://gestion.fundacioncarolina.es/programas/5005

Els terminis de presentació de sol·licituds són els següents:

- Beques de postgrau: oberta fins al 7 de març de 2019 a les 9 AM (hora espanyola).

-Beques de doctorat, estades curtes, programes de mobilitat de professors i estudis institucionals: oberta fins al 4 d'abril de 2019, inclusivament.

Per a qualsevol dubte poden dirigir-se a la Sotsdirecció de Cooperació, a través del següent correu electrònic: p.becas@ua.es

01/02/2019
Convocatòria de beques/premis i ajudes de la Càtedra d'Infermeria Familiar i Comunitària

Ja s'han publicat les diferents convocatòries de premis, beques i ajudes de la Càtedra d'Infermeria Familiar i Comunitària. Es pot accedir a les mateixes a través del següent enllaç.

Animem a participar.

30/01/2019
CONVOCATÒRIA AJUDES A la RECERCA DE L'INSTITUT DE SALUT CARLOS III (MICIU-ISCIII) 2019

En aquests moments està oberta la convocatòria per a diverses ajudes a la recerca de l'Institut Carlos III (MICIU-ISCIII). La tipologia de les ajudes i el termini per a la presentació de sol·licituds són els següents:

23/01/2019
ES CERQUEN PARTICIPANTS PER A UN NOU PROJECTE SOBRE MALALTS RENALS

Investigadors de la Universitat d'Alacant i la Universitat de Sant Luis Posotí a Mèxic cerquen participants per a col·laborar en el projecte de recerca "L'atenció i les cures en la malaltia renal crònica: la perspectiva dels pacients i els seus cuidadors familiars".

Es realitzaran entrevistes a persones amb una malaltia renal crònica al costat del seu familiar o afí cuidador, a més se sol·licitaran relats escrits de les seues experiències. Es preveu que les entrevistes tinguen una durada de 60 minuts aproximadament i es realitzaran en el lloc i moment més convenients per a les persones que accedisquen a participar en l'estudi.

Per a més informació pots consultar <a

16/01/2019
Curs "Cuestiones metodològiques en el disseny i anàlisi d'assajos clínics"

Nou curse %u201CQüestions metodològiques en el disseny i anàlisi d'assajos clínics%u201D que es realitzarà del 8 a l'11 d'Abril en horari de 9 a 13:30h i 15 a 18h (30 hores). El curs serà impartit per David Prieto Merino (https://www.lshtm.ac.uk/aboutus/people/prieto.david), professor de mètodes estadístics en recerca mèdica en la UCAM i col·laborador del Department of Senar-communicable Disease Epidemiology en la London School of Hygiene and Tropical Medicine. Durant més de 20 anys ha treballat en Clinical Trials Unit at the London School of Hygiene & Tropical Medicine com a assessor estadístic per a assajos clínics.

Es tracta d'un curs de perfeccionament organitzat des de la Unitat d'Epidemiologia de la Nutrició (EPINUT) i el Grup de Recerca en Teràpia Ocupacional (InTeO) de la UMH i l'Institut de Recerca Sanitària d'Alacant (ISABIAL).

Tota la informació del curs pot consultar-se en la siguente pàgina web.

16/01/2019
Curs "Per a quin i com investigar amb perspectiva de gènere en Educació"

L'Institut Universitari de Recerca d'Estudis de Gènere (IUIEG) convoca un nou curs titulat ""Per a quin i com investigar amb perspectiva de gènere en Educació".

El curs té una durada de 30h impartides del 28 de febrer al 10 d'abril de 2019.

Període d'inscripció obert fins al 26 de febrer de 2019.

Per a més informació consulta la web del IUIEG.

11/01/2019
Convocatòria d'ajudes a la recerca
 • MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS (MICIU)

Ajudes per a la creació i consolidació Plataformes Tecnològiques i d'Innovació 2018. (Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats: Agència Estatal de Recerca). Termini de sol·licitud 25/02/2019

Accions de dinamització Xarxes de Recerca. (Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats: Agència Estatal d'Investigació). Termini de sol·licitud 01/03/2019

 • FUNDACIÓ BIODIVERSITAT

Ajudes per a la realització de projectes en matèria d'adaptació al Canvi Climàtic 2018. (Fundació Biodiversitat). Termini de sol·licitud 25/01/2019

Portal d'investigació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3512

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464