Saltar apartados

Portal de Recerca Facultat CC. Salut

Eines de recerca
La nostra recerca
Beques i ajudes

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

29/11/2019
Sessions de formació de la unitat de suport a la investigació (desembre 2019)

La Biblioteca Universitària ha publicat l'oferta de formació de la Unitat de Suport a la Investigació corresponent a desembre de 2019.

Si t'interessen temes com: sexennis, com cercar les cites a les teues publicacions, els perfils d'investigador, pots consultar tota la informació en el següent enllaç.

Per a més informació contacta amb la biblioteca: apoyoinves@ua.es

26/11/2019
Últimes convocatòries projectes públics i beques

A continuació l'informem de l'últimes convocatòries publicades en la pàgina de Projectes Públics i Beques amb termini obert per a la presentació de sol·licituds.

18/11/2019
PREMIE-MEDALLA GARCÍA BLANCO

S'obri la quarantena convocatòria del Premi-Medalla García Blanco que atorguen la Facultat de Medicina i Odontologia de València i el Centre d'Investigació Príncep Felip en reconeixement a la labor científica de joves investigadors en les àrees de Ciències i Biomedicina.

Podran optar a aquest premi els investigadors llicenciats o graduats de ciències biomèdiques, bàsiques i aplicades de la Comunitat Valenciana l'edat de les quals no supere els 30 anys a data de 31 de desembre del 2019.

Les sol·licituds al costat dels expedients, CV en format normalitzat del Pla Nacional i justificació dels mateixos es dirigiran al president de la Comissió García-Blanco, Il·lm. Degà de la Facultat de Medicina i Odontologia, abans del 31 de desembre del 2019. Aquesta documentació s'enviarà a les adreces de correu electrònic: jesus.cosin@uv.es i guillermo.saez@uv.es indicant en l'assumpte PM-GB seguit del nom del candidat.

08/11/2019
PRIMER PROJECTE EN LA PLATAFORMA UACROWD

La Universitat d'Alacant engega la seua plataforma de microfinanciacio%o0301n col·lectiva o crowdfunding UAcrowd, una iniciativa que té la capacitat d'implicar a la comunitat universitària, i a la pròpia societat, en la promoció de projectes innovadors i de gran impacte social. Aquesta estratègia va més enllà de la mera aportació econòmica ja que permet la participació activa i co-decisió entre les persones que col·laboren amb les activitats.

El primer projecte que es llança des d'UAcrowd és %u201Cflow%u201D, la primera flauta escolar que es tocarà amb una sola mà, permetent que molts xiquets i xiquetes amb diversitat motora puguen gaudir de la música en l'aula. Ha sigut desenvolupada per un equip format per famílies, especialistes en disseny, professorat de música i el grup de recerca de la UA de Disseny en Enginyeria i Desenvolupament Tecnològic.

Pots accedir al projecte a través del següent enllaç.

04/11/2019
XVII Congrés Mundial de Cineantropometria (ISAK-UA 2020)

El XVII Congrés Mundial de Cineantropometria (ISAK-UA 2020) que se celebrarà en la Universitat d'Alacant del 2 al 4 de juliol de 2020. El congrés s'organitza entre la Societat Internacional per a l'Avanç de la Cineantropometría (ISAK) i la Universitat d'Alacant.

El tema principal del congrés es vincula a la innovació i les aplicacions de la composició corporal. L'avaluació, seguiment i interpretació de la composició corporal en situacions de salut, malaltia, esport és de gran interès per als professionals de la salut i de l'activitat física i esport.

El període d'inscripcions i enviament de comunicacions està obert fins al 15 de febrer de 2020.

Els autors podran indicar que es valore la pertinència de la comunicació científica per a ser publicada com a article científic (nombre especial d'una revista amb JCR) o capítol de llibre (amb ISSN).

Per a més informació consulta la web del congrés.

18/10/2019
2n Premi TFG de l'Institut d'Estudis de la Vall d'Albaida

L’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida convoca la segona edició del premi destinat al millor Treball Final de Grau (TFG) que investigue i aporte dades noves relatives al coneixement de qualsevol dels diferents aspectes de la Vall d’Albaida, i que s’haja presentat dins la programació ordinària dels estudis que estiga cursant qui el presente (en primera o segona convocatòria).

Per a participar-hi, i atenent que el premi està pensat per als investigadors i investigadores més joves, els autors dels TFG no han de tindre més de 30 anys.

El termini per a l'enviament de sol·licituds estarà obert fins al 18 de setembre de 2020.

Per a més informació consulta les bases del premi.

03/10/2019
I EDICIÓ PREMIE JUAN SERRALLER A la RECERCA SOLIDÀRIA

Ens complau anunciar la I Edició del Premi Juan Serraller a la recerca solidària, dotat amb 2.500 euros.

Aquest guardó ha sigut impulsat per la figura de Juan Serraller Ibáñez, una de les personalitats més rellevants per al desenvolupament de la Fundació que, a dia d'avui, continua sent membre del seu Patronat, a més d'haver presidit l'Associació Pro Drets Humans d'Espanya (APDHE) i ser fundador de l'Editorial Fonaments, creada en 1970 amb l'objectiu d'aportar ajuda a la formació cultural a Espanya des d'una perspectiva solidària.

Aquesta convocatòria s'uneix, a més, al treball de Fundació Atenea per defensar i visibilizar el treball del Tercer Sector d'Acció Social i de totes aquelles persones que, voluntària o professionalment, dediquen el seu esforç diari a millorar les condicions de vida de les persones més desfavorides i vulnerables.

Termini de presentació de sol·licituds: fins al 30 de desembre de 2019.

Per a més informació consulteu les

27/09/2019
SEMINARIS GRUP DE RECERCA SALUT PÚBLICA 2019

Durant els mesos de novembre i desembre tindrà lloc els seminaris del Grup de recerca Salut Pública:

-20 de novembre: Seminari "Gobernanza local de salut: Xarxa Salut" que comptarà amb Rosana Peiró i Elena Ronda com a ponents.

-19 de desembre: Seminari "A step forward tackling social inequalities in gender-based violence" que comptarà amb Carmen Vives Cases com a ponent.

Per a més informació consulta la

19/09/2019
XVII Congrés Mundial de Cineantropometría (ISAK-UA 2020)
El XVII Congrés Mundial de Cineantropometría (ISAK-UA 2020) tindrà lloc els dies 2, 3 i 4 de juliol de 2020 en la Universitat d'Alacant.
El tema principal del congrés es vincula a la innovació i les aplicacions de la composició corporal. L'avaluació, seguiment i interpretació de la composició corporal en situacions de salut, malaltia, esport és de gran interès per als professionals de la salut i de l'activitat física i esport. Entre les àrees temàtiques es troben: 1. Innovació educativa i tecnologies en composició corporal; 2. Àmbit clínic i aplicacions pràctiques de la cineantropometría; 3. Rendiment esportiu i cineantropometría i 4. Antropometria i Cooperació al desenvolupament.
Ja pots inscriure't en el següent enllaç i enviar comunicacions en aquest altre enllaç.
Per a més informació visitar la pàgina web del congrés i xarxes socials:
Instagram: @isak_ua_2020
Twitter: @isak_ua_2020
04/09/2019
PREMIS SEMED, CURSOS i JORNADES NACIONALS DE MEDICINA DE L'ESPORT

PREMIS SEMED-FEMEDE A la RECERCA
La SEMED convoca QUATRE Premis SEMED-FEMEDE a la recerca. Podran optar als premis els metges i investigadors en Ciències relacionades amb la Medicina de l'Esport i l'activitat física que presenten un treball de REVISIÓ per a publicació en la revestisca Arxius de Medicina de l'Esport. Cada premi consistirà en una dotació econòmica de 600 euros, a més de la publicació en la revista i esment d'haver obtingut el premi.
Bases del concurs: http://www.femede.es/documentos/premios_femede_a_la_investigacion-2019.pdf

CURSOS
Curs d'ergoespirometría en Medicina de l'Esport
Madrid. 12-14 desembre 2019
Informació: http://www.femede.es/page.php?/interno/cursossemipresenciales
Curs de tractament del dolor i la disfunció miosfacial amb la tècnica de punción seca
Sant Sebastià dels Reis (Madrid). 18-19 d'octubre de 2019
Informació: http://www.femede.es/page.php?/interno/cursospresenciales
Curs d'ecografia múscul-esquelètica. Expert en anatomia ecográfica (nivell A)
Madrid. 12-14 desembre 2019
Informació: http://www.femede.es/page.php?/interno/cursossemipresenciales

JORNADES NACIONALS DE MEDICINA DEL DEPORTE - Medicina del Bàsquet
22-23 de novembre de 2019
Hospital Universitari Sant Joan de Reus
Av. del Dr. Josep Laporte, 1
43204 %u2013 Reus (Tarragona)

Programa científic: http://www.femede.es/documentos/programa_reus 2019_03.pdf
Butlletí d'inscripció: http://www.femede.es/portada.php
Normes de remissió de comunicacions científiques: http://www.femede.es/documentos/normas_comunicaciones_reus19-2.pdf
Format de comunicació: http://www.femede.es/portada.php

Portal d'investigació


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3512

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464